BIOGRAFIE

Ik ben geboren op Curacao en woon al meer dan 30 jaar in Nederland, vanaf 1988.
Ik zing al bijna 50 jaar, waarvan ongeveer 13 jaar solo. Vanaf een jaar of 7 zong ik Spaanstalige nummers. Ik kon op dat moment geen Spaans spreken, maar Spaans lijkt erg op Papiamento en kon ik het accent heel goed nadoen. Ik vond het een mooie taal. Ik was niet meteen een zangtalent, maar door veel zingen en oefenen ging het steeds beter klinken.
Naarmate ik ouder werd en op school ook Nederlands ging leren, ging ik ook Nederlandse liedjes zingen. Zoals Andre Hazes, Willeke Alberti, Wim Sonneveld, Vader Abraham en vele anderen. Ik was altijd erg geïnteresseerd in andere talen en ritmes (meestal om te zingen).
Op den duur is er ook Engels bijgekomen, dus zong ik ook Rock and Roll van The Beatles, The Rolling Stones e.a., ik probeerde het accent goed na te doen, dus dit waren alvast 4 talen die ik zong. Papiamento, Nederlands, Spaans en Engels.
Op mijn 15de begon ik samen met een schoolvriend onze eigen band .”The Hurricanes”. Ik speelde drums en zong. Later zijn mijn broer (ook zanger) en 2 andere muzikanten erbij gekomen.
Steeds meer talen en ritmes begon ik te doen. Ik vond het leuk om van alles te zingen.
Zelf vind ik het saai om hetzelfde genre te doen. Later heb ik nog in andere bands gezongen en percussie gespeeld.
Andere bands waarin ik heb gezongen zijn: Odoma Stars, Boely’s Sound, The Apples, Romance (mijn eigen band), Willy’s Caribbean Steal, Tropical Taste, Bomberos en mijn eigen TREXS (Tropical Extasy). Verder veel gesnabbelt met o.a. Saljuco van Edsel Juliet e.a.
Ik heb 5 jaar in Curaçaose hotels gezongen en daar moest ik voor verschillende toeristen zingen/spelen en ik vond het echt te gek om zoveel talen en genres te spelen. Ook speelde ik toen percussie(conga’s).
Op het moment zing ik in 7 verschillende talen en laatst heb ik mijn 1ste Franstalige liedje gezongen, dus eigenlijk 8 talen.
De talen die ik op het moment zing zijn: Nederlands, Spaans, Engels, Portugees, Surinaams, Haitiaans (frans dialect) en Papiaments. (Lekker joh).
Ik zing Rock and Roll, (Engels, Nederlands en zelfs een Rock and roll in het Spaans), Rock, Salsa, Soul, Zouk, Merengue, Cumbia, Nederlandstalige klassiekers, Surinaamse liedjes en zelfs een enkele Jazz nummer. Misschien ben ik iets vergeten. Hihihi
Dus ik mag met trots zeggen dat ik de Nederlands/Curaçaose zanger ben met het meest gevarieerde repertoire.
Of ik ook eigen muziek heb geschreven?
Ik heb 8 eigen nummers geschreven en een paar clips gemaakt. Geen enkele is echt een hit geworden en ik zit er helemaal niet mee, maar als ik ze op feesten zing is het altijd succesvol.
Ik hoef niet echt een hit te hebben. Als ik mensen zie genieten ben ik al erg blij en ik zing praktisch elk weekend. Mijn vrouw (mijn allessie en trots) doet de boekingen helpt met apparatuur en regelt ook mijn geluid. Dus ik ben tevreden. Op het moment heb ik ongeveer honderd actieve fans en ze voelen aan als familie. We organiseren 1 keer in de maand iets voor de fans in “Het huis van de wijk de Aker” (Aker Special) en het is een gigantisch succes.
Ik ben erg blij met wat ik heb en doe en hoop dat ik nog heel lang kan blijven zingen!
Zo dat was het een beetje over mijzelf.
Of ik nog wensen heb? Niet echt, maar een theatertour zou ik wel leuk vinden, het idee dat het publiek zit en luistert naar wat ik allemaal te vertellen heb genietend van mijn zang.